muchomor napisał(a):Ceny biletów nalezy podnieść. Ale to nie zwalnia z obowiązku racjonalizacji działalności Markab-u oraz analizy częstotliwosci połączeń.
sally_czarownica napisał(a):Nie wiem jak jest w innych dzielnicach Zgierza ale na Rudunkach jest wogole problem aby zakupic bilety zgierskie.
Wiekszosc kioskow poplajtowalo, zostaly zlikwidowane - a tam zawsze mozna bylo kupic bilet.
A w sklepach raz sa dostepne a raz kilka dni ich nie ma.
muchomor napisał(a):Tonny ceny biletów trzba podnieść z kilku powodów.
1. Nie były podnoszone od kilku lat, a w tym czasie ceny paliwa wzrosły o okolo 50 %
2. Wzrosły inne koszty związane z komunikacją np place kierowców.
3. Nie mozna dokladać do komunikacji miejskiej tylko z budżetu miasta nie dlatego, że jest on pusty lecz dlatego, że powinny zostać prowadzone np. inwestycje drogowe.
4. Należy wymienić tabor autobusowy, gdyż stare zdezelowane autobusy są bardziej kosztowne w eksploatacji.
5. Zgierz to nie tylko mieszańcy jezdżący autobusami to także służba zdrowia czy szkoły.
muchomor napisał(a):Tonny ceny biletów trzba podnieść z kilku powodów.
1. Nie były podnoszone od kilku lat, a w tym czasie ceny paliwa wzrosły o okolo 50 %
2. Wzrosły inne koszty związane z komunikacją np place kierowców.
3. Nie mozna dokladać do komunikacji miejskiej tylko z budżetu miasta nie dlatego, że jest on pusty lecz dlatego, że powinny zostać prowadzone np. inwestycje drogowe.
4. Należy wymienić tabor autobusowy, gdyż stare zdezelowane autobusy są bardziej kosztowne w eksploatacji.
5. Zgierz to nie tylko mieszańcy jezdżący autobusami to także służba zdrowia czy szkoły.
muchomor napisał(a):Bloodo nie zgadzam się że urzędnicy zarabiają za dużo.
Po pierwsze odpowiedz kto zarabia w UMZ 15 tys miesiecznie?
Po drugie raczej należy znacząco zmniejszyć liczbę zatrudnionych, bo po każdej ekipie liczba pracowników wzrasta (oczywiscie co dziwne o znajomych i powinowatych rzadzących).
Po trzecie skoro ja placę coraz wiecej za benzynę a nie korzystam z komunikacji miejskiej mam dodatkowo jeszcze dokładać do innych?
Powrót do Życie codzienne w EZG.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości